Ez a receptem nagyon régi, - ami a húsos részét illeti - szívesen esszük, és számtalan variációját lehet elkészíteni. Csupán fantázia és hűtőszekrény kérdése.
Most épp csirkemellet szeleteltem, és fűszereztem: sóval, borssal, szerecsendióval, és bedörzsöltem összenyomott fokhagymával.
Hat répát hosszúkásra vágtam, és az edényben két oldalra a rakottas köré halmoztam, miután sóval és kakukkfűvel ízesítettem. Beleöntöttem kb, 1,5 dl bort az edénybe, és lefedve kb. 70 percet pároltam, majd egy kicsit pirítottam a tetejét.
Hozzávalók:
3 egész csirkemell, 3 fej vöröshagyma, kb. 20 deka füstölt szalonna, 20 deka bármilyen sonka, 20-20 deka sajt - most trappista és füstölt vegyesen.
A gombaszósz új kreálmány:
Egy fél kiló gombát mosás után nagyobb darabokra vágtam. Összekevertem egy löttyintésnyi olivát fél citrom levével, négy összevagdalt chili paprikával, egy evőkanál mustárral és némi sóval. A gombát beleforgattam ebbe a cuccba, és tepsiben sütöttem, kevergetve, míg a gomba pirult és párolódott.
Nagyon erős lett, kevesebb paprika kellett volna bele, ettől függetlenül finom!
Az asztalra került még sült zeller és sült karfiol is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése