Nagyon finom lett a mai ebédünk, megérdemli, hogy idekerüljön!
Az oldalast feldaraboltam - kb. másfél kilót-, majd megmosdattam a következő "maszatban":
egy tubus pirosarany, 1 evő só,1-1 teás őrölt kömény, bors, 3 evő oliva olaj, kevés szerecsendió.
(Soha nem veszek semmilyen pácot boltból, mert mindegyikben van ízfokozó, meg egy csomó E betű. Inkább én fokozom az ízeket.)
Belehelyeztem a husidarabokat a tepsibe, kb. egy deciliter vizet rálöttyintettem, és 220 fokon, alul-felül sütöttem, legalább két és fél órát, fóliával lefedve.
Vajpuha lett a hús! Végül megpirítottam mindkét oldalát a húsdaraboknak.
Különleges íz az édeskés hagyma a picit savanykás zöldbabbal. De remek köret!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése