Rendszerint sonkákat, főtt és /vagy füstölt tarját, lapockát.
Megvallom, néha már a fülünkön folyik, olyankor készítek krémeket, padlizsán - imádjuk - tepertő, tojás alapút.
Fent nevezett tegnap került először az asztalunkra, valamelyik családtagom meg is állapította:
Ó, ez nem hasonlít a boltira, mert ennek máj íze van!
Tehát:
fél kiló csirkemáj beleugrott három fakanál zsírba, ( ha különlegeset szeretnél, liba zsírra tedd) benne főtt, sült, egészen készen állapotig.
Közben felkockázott a húgom másfél nagy fej hagymát, amit csak akkor öntött a májra, amikor azt már lehúzta a tűzhelyről. Épp csak egy picit megabálódott a zsírban.
Beleeresztette a turmixot, némi mustárt, borsot, majoránnát, tárkonyt,végül sózta, kellemesre.
Bele ugorhat még egy/két apróra vágott savanyúubi, ízlés szerint.
Sajtra kenve ettük, különlegesen fini.
Legközelebb megszórom némi zöldségzölddel, szerintem javítani fog rajta.
Esetleg egy-két gerezd fokhagyma?
( a fotó csúfos, a zsír kicsücsült a tetejére, attól sárga )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése